čtvrtek 7. března 2013

Úsměv

Trochu jsem přemýšlel nad tím, jaký originální článek bych mohl napsat na současné téma týdne Blog.cz s názvem Deprese. Před chvílí jsem si přečetl na facebooku status svého známého, který (ten status) ve mně vyvolal vzpomínku na mou, asi deset let starou, píseň s názvem Úsměv. Zde cituji ten status:

‎))))oujé. dnešek byl asi jeden z nejlepších dnů mýho života)) a tak když sem šel domů od mé milované.. tak jsem si řekl, že půjdu alespon půlku cesty pěšo a užiju si toho nejkrásnějšího večera prostě.. s tou NEJLEPŠÍ OLOMOUCÍ ♥. A jak sem si šel jako blázen myšlenkama někde.. asi v nebi):D Tak jsem potkal.. dost zajimavý lidi)---> poblil mě málem člověk před hospodou---> potkal sem lidi, co po sobě uplně řvali---> a když sem nastoupil ke konci do MHD, tak se na sebe tvářili lidi jako kdyby byl konec světa.
A prostě))) asi mě to strašně dostalo) LIDI, křestani))!!! prostě.. nemůžu to tak nechat a asi je strašnej trapas, že mi to došlo až ve 20ti letech) ale POJDME S TIM NĚCO DĚLAT!! Pojdme říct lidem o tom, že je tu LÁSKA ta pravá LÁSKA!.
Neříkejme lidem, jak my si strašně užíváme, ale pojdme jim říct skutečnou podstatu našeho života--> že BOJUJEME, život je prostě boj někdy, ale my bojujeme za PRAVDU, LÁSKU A DOBRO. a už mě nebaví přihlížet tomu, co vidím.. Směju se na lidi v tramvaji - 1. bud se na mě divaji jako na idiota 2. myslí si, že ponich jedu.) 
Ne, já končím s nějakym životem pro sebe) chci to změnit a chci něco dělat a proto to sem píšu.) že to myslím važně)) takže borcii) jdete do toho semnooooou?)) a sorry, že vas tady obtěžuju dlouhým statusem:D ale asi to mám prostě.. na srdíčku:DD. (Honza Plhák)

Úsměv je opravdu skvělý a jednoduchý způsob, jak lidem kolem nás zlepšit náladu! Následující píseň je takové svědectví o tom, že úsměv má opravdu takovou moc:

V záři lampy u obchodu
se zasněženým sklem
Jedna holka na pochodu
pohladila úsměvem!

Na můj pozdrav vyskočila
její ústa z pod šály,
milé ahoj prohodila,
její rty se usmály!

Ta holka mi dala
svůj úsměv milý,
tak hezky se smála,
byť malou chvíli!

Více tepla úsměv dává
než ústřední topení!
S ním se taky lépe vstává,
ráno v radost promění!

Kamna smíchu máme v tlamě,
uveďme je do chodu!
Usmějte se taky na mě
jak ta holka z obchodu!

Ta holka mi dala
svůj úsměv milý,
tak hezky se smála,
byť malou chvíli!

2 komentáře:

  1. Babeta: No je fakt, že když se dneska na lidi na ulici usmíváš, tak se na Tebe dívají jako na podezřelýho. Už i úsměv se dneska snad považuje za nepřijatelné narušení teritoriálního soukromí, od protějšku následuje hned obava "co po mně asi bude chtít.."
    Je to prostě daný atmosférou ve společnosti. My nejsme šťastnej národ, protože žijeme pod trochu černějším duchovním mrakem, kterej nás zahaluje, než možná jiné národy. Můžem si za to sami, protože ten mrak je o to hustší, a atmosféra ve společnosti je o to tíživější, oč dále jsme od Boha a jeho mravních zákonů. Protože tohle, co se v Čechách děje, jsou všechno jen důsledky bezbožnosti a úpadku mravnosti. Našich vládců, a tím pádem se veze i celej národ, kterej akorát nadává a řve, ale není schopen něco pořádného dělat. A tak se propadáme sami vlastními vinami hlouběji do zmaru.
    Jenomže křesťané by měli přestat hlavně pubertálně šaškovat, a šířit zvěst o záchraně s větší vážností. Církev si to v posledních letech hodně podělala tím, že se všemožně snaží se přizpůsobovat v přístupu k lidem, které chce oslovit, tomuto světu. Pořádají se evangelizační diskošky, divadlo, dělají se stojky, jen aby se lidi zaujali a přilákali na zábavu, a při té příležitosti se jim řekne evangelium. Nevím tedy, jestli apoštolové ze sebe kdy museli dělat šašky, aby upoutali pozornost pohanů. V Písmu jasně stojí: ...a nepřizpůsobujte se tomuto světu. Tzn. v chování, v myšlení. Ti, kdo následují Krista, mají být vždy jiní, podle způsobu myšlení, projevu a chování má na nich být vidět, že neplavou s proudem,ale vyznávají hluboké hodnoty pravdy. Tím se odlišují. A to by mělo lidi hledající pravdu zaujmout. Žel spíše více lidí to nezaujme, ale následuje výsměch, ale tak už to je. Proto pořád říkám, že křesťanství není žádná berlička, ale naopak je to jen pro statečné. Odměna ovšem stojí za to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásně jsi to napsala, díky :) Pokud křesťané při evangelizacích (prezentačních akcích) nepřemýšlí, opravdu to spíše připomíná "pubertální šaškování". Hlavně když je kladen větší důraz na zábavu než na čisté evangelium, které obsahuje výzvu k upřímnému pokání, odvrácení se od hříchu a rozhodnutí důvěřovat Pánu Ježíši. Na druhou stranu lze evangelium sdělovat různými způsoby, například i uměleckými (hudba, drama, film, kresba... samozřejmě na co nejlepší úrovni). Dokonce apoštol Pavel používal vhodné ilustrace podle toho, komu kázal (Židům citoval Starý zákon, řeckým filosofům jejich básníky - viz Skutky 17). Ale hlavně na jeho životě bylo vidět, že Krista zná a žije s ním. To je výzva pro dnešní křesťany, aby svými životy k Pánu Ježíši druhé lidi přitahovali, nikoliv odpuzovali.

      Vymazat

Všechno, co ti srdce káže,
piš do komentáře ;)