čtvrtek 27. června 2013

S časákem na hrudi

Při procházení svých starších písní jsem narazil na tu o Svědcích Jehovových. Uvědomil jsem si, že jí ještě něco chybí, a tak jsem upravil text a výsledek jsem pojmenoval S časákem na hrudi. Hlavní myšlenkou písně je povzbudit především křesťany k tomu, aby nad Svědky Jehovovými neohrnovali nos, ale chtěli se s nimi bavit o Bohu - jsme přece povoláni k tomu, abychom byli svědky Kristovými (viz Skutky 1,8)!

Kdo jsou Svědkové Jehovovi?

Z vlastní zkušenosti vím, že to jsou upřímní a slušní věřící, kteří však byli oklamáni učením společnosti Strážná věž. Její učení má kořeny v arianismu, christologické herezi, která popírá božství Pána Ježíše Krista. A protože Bible (Starý i Nový zákon) jasně svědčí o božství Krista, vytvořili si Svědkové Jehovovi vlastní překlad Bible (Překlad nového světa)... O Svědcích Jehovových jsem v roce 2012 psal seminární práci, kterou si můžete stáhnout zde.

S časákem na hrudi

Stojí tam v metru ve dvojici,
v zimě ve svetru i v čepici,
jsou vidět snad v každý stanici,
už je to vážně na palici!

Kolem nich davy lidí běží,
oni tam stojí se Strážnou věží,
která je podle nich jediná svěží
a taky lže o tom, kdo je to Ježíš.

Promrzlí průvanem s časákem na hrudi
vyhlíží člověka, který se probudí,
aby pak mohl stát s časákem na hrudi
se šťastným pocitem, že ho nic neprudí...

V téhleté své písni nechci je pomluvit, 
do hloubky rád s nimi chtěl bych si promluvit.
Ježíš je miluje, a proto já je též,
kéž, Pravdo skutečná, v srdci jim vykveteš!

2 komentáře:

  1. Je důležité mít pochopení a lásku pro všechny, kteří ještě nepoznali lásku Pána Ježíše, ať je to tím, že jsou ateisté či proto, že se přiklánějí k jinému učení. Je třeba se za ně modlit, abychom jim mohli dát poznat, kým je Bůh. A aby On sám se jim dal poznat. Ať nám Bůh dá trpělivost, lásku a pochopení pro všechny. ;)

    OdpovědětVymazat

Všechno, co ti srdce káže,
piš do komentáře ;)