čtvrtek 3. dubna 2014

Abeceda toho, co mám rád - "B"

Protože po áčku následuje béčko, dnes se podělím o své oblíbené "věci" na "B". Pro milovníky pohádek doporučuji podívat se na následující úvodní video s tímto veršem:
Od Andulky po žížalu hrajeme si s písmenky,
projedeme abecedou, připravte si jízdenky!

Bubble bum

I když nemám rád bulvár, nehltám Blesk ani "zprávy" na Nově, dost mě pobavilo video dělající si legraci z nedávného projevu Miloše Zemana v Evropském parlamentu. Netušil jsem, že náš préda má takový talent na rapování! :-)


Mimochodem, souhlasím s naším prezidentem v tom, že pokud přirovnáme EU ke steaku, tak bych si na něm rozhodně nepochutnal. Což ovšem o Božím království, které existuje v srdcích věřících v Ježíše Krista, Krále králů, nemohu říci, protože bych tím popřel vlastní zkušenost...

Bůh

Mám rád Boha, ale ne jen tak ledajakého. Nikdo jiný v historii neudělal pro všechny lidi to, co Pán Ježíš. Jsem mu za to vděčný a chci mu dělat radost celým svým životem.

Bible

Také se jí říká Kniha knih. Podle mého názoru nejlepší potrava pro duši (viz moje píseň Hladová duše) a skvělá mapa pro život!

Bohoslužba

Protože jsem křesťan, chodím v neděli mezi další věřící, kde se společně chceme setkat s tím, koho uctíváme. Naše setkání ale nejsou jen pro křesťany, ale i pro ty, kdo hledají odpovědi na duchovní otázky či touží třeba po hlubších vztazích. Scházíme se v restauraci na Náměstí Míru v Praze a každý je srdečně zván (mrkněte na stránky naší církve).

Balón

I když nejsem fotbalista a ve sportu moc nevynikám, nebráním se kolektivním hrám s míčem a moc se mi líbí píseň O balónu od Bratří Ebenů:



Blogování   

Je to jeden z mých koníčků, i když docela časově náročný a ne vždy se mu věnuji s takovou intenzitou, jakou bych si přál. Ti, kdo chtějí číst moje myšlenky, se nemusí zabývat telepatií, ale mohou si přidat můj blog mezi své oblíbené stránky, případně si zapnout odběr novinek přes e-mail, RSS či facebook - možností je mnoho a proti gustu žádný dišputát :)

Blázen

Dříve jsem básnil o svém titulu Ing. a pořád se považuji za blázna tím způsobem, jak o tom zpívají Proroci:
Nepochopí šaty klauna lidi, co jsou šedí,
co je to žít naplno, jenom blázni vědí!
Za blázna se pasovat, jak blázen se radovat, bláznivě milovat!
Kdo má všech pět pohromadě, radši doma sedí,
nás posílá Bláznů Král...

Batoh

Díky svému častému cestování na trase Kolín - Praha - Řež je batoh mým skvělým společníkem. Také rád vzpomínám na tzv. Problém batohu, kterým jsem se zabýval v bakalářské práci.

Budík

I když bych často své pocity krátce po probuzení popsal slovy "vstávání po ránu je pěkně na ránu", mám svůj budík rád, protože bez něj bych se neprobouzel včas a chodíval bych pozdě. Budík je tedy mým skvělým pomocníkem a dříve mě ten od babičky inspiroval ke složení písničky.

Budoucnost

Jak můžu mít rád svou budoucnost, když se říká, že "jistá je jenom smrt"? Smrti se nebojím, protože věřím v toho, kdo zvítězil nad smrtí a jsem mu vděčný, že mám život věčný. Žiju sice ve světě plném těžkých a smutných "věcí", ale v srdci mám chuť nebe, protože věřím v Ježíše. Přál bych vám to taky zažít, a pokud už to znáte, nenechávejte si tu hlubokou radost z Boží blízkosti vzít! Víme přece, že si ji člověk z prstu nevycucá...

Minulý týden mi zemřel strejda Bohouš a pozítří jdu na jeho pohřeb. Jeho víra v Krista mě hodně ovlivnila, mám pěkné vzpomínky na zážitky s ním. On už je v nebi se svým Pánem a pokud já taky vytrvám až do konce, čeká mě rovněž skvělá budoucnost, jejíž chuť zakouším už teď...

4 komentáře:

  1. Ahoj...
    Chcem ti len tak informačne napísať, že Akční blog je od piatka 4.4. späť, a v plnej sile vydáva už aj pravidelné rubriky, novinky zo sveta blogov, rozhovory a všetko, čo na Akčním blogu má byť :)

    ĎAKUJEM TI ZA POZORNOSŤ, AJ ZA NÁVŠTEVU AKČNÍHO BLOGU!
    www.akcni-blog.blog.cz :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný seznam, v mnoha bodech s ním souhlasím. Co ale nedokážu vnímat tak pozitivně, je budoucnost. A vůbec tě obdivuju, že jsi tak pozitivní a z tvých článků vždycky proudí radost. Taky bych si přála, abych se dokázala takhle radovat v Bohu a plně se na Něj spoléhat. Bohužel mi to zatím tak nejde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Luthien, jsem za to všechno vděčný Pánu. Děkuji Ti za povzbuzení. Víš, kdybych se nemohl spoléhat na Pána Ježíše, celý můj život by se zhroutil, protože nikdo z lidí není 100% spolehlivý. U Boha nikdy nehrozí, že by mě nepochopil, neměl by na mě čas či trpělivost. Když mu vylévám své srdce, jsou to boje, často i slzy, On ale vždycky přichází s odpovědí a povzbuzením, které můžu předávat dál. Neustále tedy zakouším platnost Božího slova, nejraději mám verše Fp 4,6-7 a 2K 1,3-4:

      Netrapte se žádnou starostí, ale v každé modlitbě a prosbě děkujte a předkládejte své žádosti Bohu. A pokoj Boží, převyšující každé pomyšlení, bude střežit vaše srdce i mysl v Kristu Ježíši (Filipským 4,6-7).

      Pochválen buď Bůh a Otec našeho Pána Ježíše Krista, Otec milosrdenství a Bůh veškeré útěchy! On nás potěšuje v každém soužení, abychom i my mohli těšit ty, kteří jsou v jakékoli tísni, tou útěchou, jaké se nám samým dostává od Boha (2K 1,3-4).

      Modlím se teď za Tebe, abys mohla zakoušet hlubokou a trvalou radost z Boží blízkosti. Bůh tě miluje, On nalomenou třtinu nedolomí a doutnající knot neuhasí...

      Vymazat

Všechno, co ti srdce káže,
piš do komentáře ;)