neděle 29. června 2014

Abeceda toho, co mám rád - "C"

Cílem tohoto článku je vypustit do civilizace 4 cukrátka v podobě věcí, které mám rád a které začínají na "C". Doufám, že pro vás budou chutná i cenná a nebudete toužit po rozbití mého ciferníku, po mé cenzuře, či po cintání hanlivých citoslovců s cenícími zuby...


Církev

I když je pro mnoho Čechů slovo církev synonymem k červenému hadru pro býka, případně se k ní chovají jako ke kusu hadru, já chápu církev jako skupinu lidí, kteří milují Ježíše Krista. Lidí, kteří hodně žijí a méně mluví. Takových věřících je málo, ale jsou, a já se snažím být s Boží pomocí jedním z nich. Nejlepší je však církev ochutnat - zvu vás do té své: Apoštolská církev Maranatha Praha, případně se mě na cokoliv ptejte.

Cudnost

Líbí se mi, když holky znají svou hodnotu a nepotřebují na sebe upozorňovat nedostatkem oblečení. Zdrženlivost je přitažlivá.
Zlatý kroužek na rypáku vepře je žena krásná, ale svéhlavá a rozmarná. (Přísloví 11,22)
Zdrženlivost (cudnost) se netýká pouze oblékání, ale i dalších oblastí života. Myslím si, že to hodně souvisí s tím, jak skrze oči, uši a jazyk formujeme svou duši (viz moje písnička Hladová duše).

A neopíjejte se vínem, což je prostopášnost,ale plni Ducha zpívejte společně žalmy, chvalozpěvy a duchovní písně. Zpívejte Pánu, chvalte ho z celého srdce a vždycky za všecko vzdávejte díky Bohu a Otci ve jménu našeho Pána Ježíše Krista. (Efezským 5,18-20) 

Cibule

Co mají společného cibule, Shrek a Photoshop? Vrstvy. Mám rád cibuli syrovou (obzvlášť tehdy, když na mě něco leze) a taky smaženou či vařenou.

Cikán

Co mají společného cikáni a církev? Obojí Češi nesnáší (kéž bych se v tomhle mýlil!). Přesto však jsem rád, že existují výjimky - např. věřící Romové...


A jaké věci na "C" máte rádi vy? Pochlubte se v komentářích!

Související články

2 komentáře:

Všechno, co ti srdce káže,
piš do komentáře ;)