sobota 13. prosince 2014

"Klasický" předvánoční hejt

To jsem takhle čekal na autobus, přemýšlel jsem a pozoroval lidi s igelitkami. Záhy se mi v hlavě probudil text písně od Jablkoňů, ve které je vtipně vystihnuto předvánoční šílenství:

"Kampak všichni spěcháme, kampak všichni jdem?
Tam, kde svítí hvězda nad hypermarketem!
A všechna ta hovada Boží
teď nakupují zboží!"
 

Když jsem se pak večer podíval do knihy tváří, pozastavil jsem se nad následujícím obrázkem a naplno jsem si uvědomil, že vánoční čas zaznamenal i fejsbůček:

 
Také jsem udělal průzkum historie svého blogování a zjistil jsem, že před Vánocemi vznikaly články, ve kterých jsem si vyléval srdéčko nad tím hrozným konzumem, schválně si počtěte:
Vánoční
V koledách je pravda skrytá
Důkaz, že Ty žiješ


Dobrý, ne? Na závěr tohoto hejtu sem nedám Xindlovu píseň "Štědrý večer nastal" (ať žijou Bitevní skořápky!), ale Bethlehem, protože protijed na znechucení je podle mě dobrý humor a hlavně radost z pravdy!


Přeju Vám radostný předvánoční čas!

6 komentářů:

  1. No a teď si představ, že já musím v tom nákupním centru prodávat. Ale tak už jsme celkem zvyklá. Jen kdybych teď nebyla nastydlá...Už aby byly ty Vánoce za námi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, představa to není pěkná... Já jsem si dneska ze zvědavosti prošel Havelskou tržnici kousek od Můstku a vůbec nezávidím těm prodavačům, co musí v jednom kuse poslouchat to hrozný chechtání čarodějnic... Předpokládám, že v nákupním centru taky hraje nějaká hudba podobně pořád dokola... Přeju hodně sil!!! :)

      Vymazat
  2. Ten obrázek "nežerte to". :D :D To mě opravdu dostalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Když jsem ho poprvé viděl, taky jsem šel do kolen.

      Vymazat
  3. jak psala Luthien - já sice už v nákupním centru nepracuju, ale asi tři roky jsem pracovala a po vánocích jsem měla pocit, že jsem lehce alergická na lidi: nedělají nic jiného než nakupují. Nakupují před vánoci, nakupují po vánocích (protože jsou slevy)... -

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, to asi bude úděl nákupních center, že v sobě shromažďují lidi, co si chtějí něco koupit... :) Chudáci řidiči autobusů například, ti asi musí docházet k závěru, že lidi chvilku neposedí a furt musí někam jezdit (i když si vlastně můžou chvilku posedět na sedadle...) :D

      Vymazat

Všechno, co ti srdce káže,
piš do komentáře ;)